Mėnuo: 2022 rugpjūčio

Paroda | Tiffany & Co ‘Vision and Virtuosity’ | Londonas

Avatar of Gemologe

Gemologe

15 rugpjūčio, 2022

Paroda | Tiffany & Co ‘Vision and Virtuosity’ | Londonas

Kad aplankysiu šią parodą žinojau tikriausiai ta pačią minutę, kai ją pradėjo reklamuoti socialiniuose tinkluose. Tiffany juverlyrikos ženklas man labai patinka jų ilga istorija, prisidėjimu prie brangakmenių atradimo ir jų populiarinimo ir žinoma aukšto lygio juvelyrika. Ši paroda buvo tam ir skirta – parodyti 150 metų trunkančią kompanijos viziją ir meistriškumą .

Paroda Londone vyksta nuo birželio 10 dienos iki rugpjūčio 19 dienos, Saatchi Galerijoje.

Apgalvota nuo A iki Z

Ši paroda buvo išreklamuota labai skoningai, bet kaip ir pridera tokio lygio kompanijai tikrai nepaprastai.

Vienas pagrindinių Londono miesto prabangos simbolių – pažymėdamas parodos atidarymą – Harrods prekybos centras buvo padabingas ikoniškos turkio spalvos lemputėmis.

DAVID M. BENETTGETTY IMAGES
Harrods prekybos centras pasipuošė parodos atidarymui

Pasitelktos ir išmaniosios technologijos – paroda turi savo atskirą mobiliają programėlę, per kurią galima užsisakyti bilietus, naudoti kaip gidą ir gauti prieigą prie virtualios realybės pramogų.

Parodoje buvo apstu interaktyvių instaliacijų ir kūrybinių sprendimų perteikti mėlynos dėžutės efektą.

Parodos instaliacija

Ikoniškumas

Kaip ir daugeliui Tiffany asocijuojasi su turkio spalvos melyna dėžute, aktore Audrey Hepburn ir filmu „Breakfast’s at Tiffany’s”. Šie simboliai yra taip stipriai susieti su kompanijos identitetu vien dėl aiškios ir tolygios kompanijos vizijos. Pavyzdžiui, Tiffany dėžutės Jus šiaip negausite, nuo pat pradžios Charles Lewis Tiffany pareiškė, kad kiekviena mėlyna dėžutė paliekanti parduotuvę privalo turėti jų gaminį viduje. Gal dėl to, Ebay platformoje tiek daug panaudotų dėžučių pardavimui?

Kaip gemologei, Tiffany prisidėjo prie klientų labai mėgstamų brangakmenių atradimo ir jų populiarimo. Tsavoritas, kunzitas ir tsavoritas yra keletas iš Tiffany gemologo Dr. George Frederick Kunz. Parodoje buvo apstu spalvotojų brangakmenių ir deimantų, rodančių ne tik juvelyrikos meistrystę, bet ir žmonių juos nešiojančių statusą.

Deimantai sudarė labai didelę dalį parodos, pradedant nuo skaidrių iki parodos pažybos – Tiffany geltonojo deimanto. Pastarasis turi įspūdingą praeitį – jis pirmą kartą publika išvydo ant Audrey Hepburn kaklo per „Breakfast at Tiffany’s” premjerą ir per pastaruosius metus buvo pamatytas ant Lady Gagos ir Beyonce.

Tiffany geltonasis deimantas

Paroda buvo suskaldyta į skirtingus kambarius chronologiškai perteikiančius kompanijos veiklą ir svarbiausius momentus. Parodoje buvo ne tik juvelyrikos dirbiniai, bet ir kiti kompanijos gaminiai, tokie kaip – sporto trofėjai, Oskarų statulėles, baro servizai, lempos. Tai tik užtikrina, kad Tiffany yra ne tik juvelyrikos kompanija, o prabangaus dizaino inovatoriai.

Po Londono paroda persikels į New Yorką.

Daugiau apie parodą galite pasidomėti https://www.tiffany.co.uk/stories/events/vision-and-virtuosity-exhibition/